Floria
Floria Floria România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Flori de Lux
Flori de Lux Flori de Lux România Stele și Evaluări
Comanda Flori
City Flowers
City Flowers City Flowers România Stele și Evaluări
Comanda Flori

Care este semnificația culorii florilor?

Care este semnificația culorii florilor?

Semnificația culorilor florilor și cum ne influențează florile emoțiile!

Florile au fost întotdeauna un subiect preferat al pictorilor și poeților. Se spune că frumusețea nu este doar în ochii privitorului, ci există și în natură, unde fiecare tip de floare are propriul mesaj și semnificație.  Cele mai comune semnificații ale culorilor florilor:

Roșu: dragoste, seducție, pasiune, dorință, poftă, trandafirii roșii sunt adesea trimiși pentru a exprima afecțiunea.

Alb: puritate, castitate, inocență, dulceață. Florile albe, cum ar fi trandafirii și crinii, sunt adesea prezentate la nunți pentru a exprima un sentiment de unitate și fericire. Liliacul alb simbolizează inocența, în timp ce nucile de te miri ce simbolizează prietenia adevărată și amintirile veșnice.

Galben: bucurie, prietenie, veselie. Margaretele galbene simbolizează prietenia și bucuria. Atenție, galbenul este asociat și cu infidelitatea.

Violet: mister și spiritualitate (violet), regalitate (amarant), înțelepciune (levănțică). Violetul reprezintă imaginația, în timp ce lavanda este sinonimă cu rafinamentul. Amarantul era emblema nemuririi în Grecia antică, deoarece nu se ofilea niciodată atunci când era împletit într-o ghirlandă.

Albastru: pace, calm, încredere. Florile albastre sau cu margini albastre sunt un simbol al credinței, al loialității și al păcii. De exemplu, 'nu mă uita' înseamnă 'nu mă uita', în timp ce floarea de porumb este sinonimă cu fiabilitatea. Iacinturile exprimă regretul, în timp ce violetele simbolizează modestia. Buchetele de flori albastre sunt populare în Marea Britanie pentru logodne.

Portocaliu: energie, entuziasm, căldură. Irisul conferă un sentiment de prospețime și vitalitate, în timp ce ananasul guava este folosit pentru stimulare și putere.

Verde: fertilitate, noroc. Florile verzi, cum ar fi geraniul sau busuiocul, sunt corelate cu creșterea, armonia, sănătatea sau fertilitatea.

Maro: stabilitate, oboseală, apatie. În mod clar, cu excepția toamnei, maro nu este o culoare recomandată.

Roz: Florile roz, cum ar fi garoafele, trandafirii sau mazărea dulce, simbolizează grația sau admirația. De asemenea, ele pot însemna recunoștință sau scuze.

Pe lângă culorile lor, florile au semnificații diferite în funcție de forma petalelor lor. De exemplu, lalelele cu petale răsucite înseamnă 'mă înnebunești'. În schimb, lalelele deschise simbolizează începutul unei povești de dragoste. În acest caz, lalelele roz deschis semnifică inocența, în timp ce lalelele roșu închis reprezintă dorința sau dragostea pasională.

Buchetele de garoafe cu margini curbate reprezintă flirtul, în timp ce garoafele cu volane reprezintă curajul. În cazul în care marginile sunt fin zimțate, este un semn că 'suntem doar prieteni'.

Floria
Floria Floria România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Flori de Lux
Flori de Lux Flori de Lux România Stele și Evaluări
Comanda Flori
City Flowers
City Flowers City Flowers România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Ce flori să dai pentru Ziua Mamei? Ce flori să dai pentru Ziua Mamei? Data Zilei Mamei în 2022 (și 2023 și 2024) Data Zilei Mamei în 2022 (și 2023 și 2024) Care este data Zilei Îndrăgostiților din acest an? Care este data Zilei Îndrăgostiților din acest an?

Toate articolele