Floria
Floria Floria România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Flori de Lux
Flori de Lux Flori de Lux România Stele și Evaluări
Comanda Flori
City Flowers
City Flowers City Flowers România Stele și Evaluări
Comanda Flori

Ce flori să dai pentru o înmormântare?

Ce flori să dai pentru o înmormântare?

Uneori există întrebări la care nu este ușor de răspuns. Problema alegerii florilor pentru o înmormântare este una dintre întrebările care nu are un răspuns 'evident'.

Există mulți factori care influențează alegerea florilor funerare adecvate, inclusiv vârsta și sexul persoanei decedate, afilierea religioasă, mediul cultural, preferințele și tradițiile familiei, anotimpurile și numărul de persoane care vor fi onorate în cadrul ceremoniei, care pot influența decizia dumneavoastră.

În general, există două tipuri de înmormântări: o înmormântare prin vizită, în care prietenii și rudele se adună fie într-o casă funerară, fie într-o altă locație înainte de a fi duși la locul de odihnă finală, și o slujbă funerară care are loc într-o biserică (sau într-un alt lăcaș de cult) sau într-un cimitir.

Alegerea florilor pentru o vizită este oarecum mai limitată decât alegerea florilor pentru serviciul funerar. Florile ar trebui să transmită mesajele adecvate pentru ambele tipuri de servicii, dar, așa cum am menționat mai sus, fiecare situație are proprii factori speciali de luat în considerare atunci când se alege aranjamentul potrivit.

Înmormântările și alte servicii comemorative onorează și celebrează pe cineva pe care l-am pierdut, iar cadoul nostru de flori poate juca un rol important în modul în care ne exprimăm față de familia și prietenii care se vor aduna pentru a-și împărtăși amintirile și durerea.

Pentru a ști ce mesaj transmiteți prin cadoul dumneavoastră, întrebați-vă 'Ce încerc să obțin?' Asigurați-vă că înțelegeți scopul înainte de a comanda online sau de la o florărie.

Dacă aduceți un omagiu persoanei decedate, dar știți că acesteia nu-i plăceau garoafele sau crinii, nu trimiteți aceste flori din respect pentru persoana decedată. În cazul în care adunarea este mai formală decât de obicei, ar fi indicat să comandați în avans flori funerare de bun gust online, astfel încât comanda să ajungă proaspătă și la timp.

Pe de altă parte, în cazul în care nu există o vizită înainte de slujbă, iar prietenii pot veni la biserică sau la cimitir în timpul sau după slujbă, s-ar putea să nu fie necesar. Totuși, în acest fel, vă puteți asigura că darul dumneavoastră nu ajunge din greșeală la un alt membru al familiei.

Cum aleg florile funerare? Atunci când alegeți flori pentru o înmormântare de vizită, rețineți că, deși o singură culoare poate prevala, cel mai bine este să alegeți o culoare diferită de flori pentru fiecare participant la slujbă.

De exemplu, dacă se trimite o garoafă de culoare roșu închis în onoarea unui fiu sau a unei fiice, puteți trimite o floare de altă culoare soțului/soției și o alta părintelui/părinților celui decedat. Aceeași regulă se aplică și în cazul trimiterii de flori funerare pentru persoanele în vârstă de origine etnică care au fost căsătorite de mai multe ori.
În această situație, este adesea potrivit să se trimită două sau trei culori diferite de flori: o culoare pentru fiecare căsătorie.
Un aranjament de vizită poate fi conceput în orice stil care să transmită mesajul dumneavoastră, inclusiv un aranjament complet alb cu crini albi, o pernă de sicriu roz și verde sau un aranjament tradițional de trandafiri în formă de 'T'.

Deși puteți trimite adesea un aranjament floral funerar complet alb, este posibil ca aceasta să nu fie cea mai bună alegere dacă slujba are loc într-o biserică care vă cere să purtați pantofi albi sau negri. În cazul în care s-a hotărât că ar trebui să existe o anumită culoare în aranjamentele dvs., flori precum crinii și garoafele vă pot ajuta în procesul de selecție a florilor funerare.

Aceste alegeri clasice ar fi potrivite chiar și pentru o slujbă catolică, deoarece sunt atât tradiționale, cât și universal acceptate ca selecții florale adecvate pentru înmormântări.

Dacă aveți îndoieli, selecția florăriilor online în secțiunea 'flori de doliu' sau sfatul florarului dumneavoastră vă vor asigura că nu veți face o greșeală.

Floria
Floria Floria România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Flori de Lux
Flori de Lux Flori de Lux România Stele și Evaluări
Comanda Flori
City Flowers
City Flowers City Flowers România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Ce flori să dai pentru Ziua Mamei? Ce flori să dai pentru Ziua Mamei? Data Zilei Mamei în 2022 (și 2023 și 2024) Data Zilei Mamei în 2022 (și 2023 și 2024) Care este data Zilei Îndrăgostiților din acest an? Care este data Zilei Îndrăgostiților din acest an?

Toate articolele