Floria
Floria Floria România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Flori de Lux
Flori de Lux Flori de Lux România Stele și Evaluări
Comanda Flori
City Flowers
City Flowers City Flowers România Stele și Evaluări
Comanda Flori

Cum este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților în întreaga lume?

Cum este sărbătorită Ziua Îndrăgostiților în întreaga lume?

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în fiecare an pe 14 februarie. Este ziua în care dragostea este sărbătorită în aproape toată lumea. În această zi, oamenii își exprimă sentimentele de afecțiune față de ceilalți oferindu-le felicitări, cadouri sau flori, adesea în cadrul unei cine romantice. Să vedem cum se procedează în unele țări!

În China, ziua de 14 februarie se numește 'Festivalul Qi Xi', care înseamnă 'a șaptea noapte' (a șaptea seară). Legenda spune că, în această noapte, șapte zâne coboară cu piersici pentru a-i ajuta pe îndrăgostiți să trăiască mai mult. Se spune că piersicile au puteri afrodiziace, așa că oamenii iau piersici și ciocolată împreună pentru a le mânca în această noapte.

În Statele Unite, Ziua Îndrăgostiților este foarte sărbătorită, dar, spre deosebire de Franța, această zi nu este doar pentru îndrăgostiți, ci pentru toți cei pe care îi iubim. Americanii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților oferind cărți, bomboane, cină în oraș iubiților și soților. Ei trimit felicitări și prietenilor și membrilor familiei care nu sunt într-o relație!

În Japonia, pe 14 februarie, femeile oferă cadouri bărbaților! Cutia de ciocolată este cel mai des întâlnit cadou, iar rolurile se inversează o lună mai târziu, pe 14 martie, bărbații sunt cei care oferă cadouri partenerelor lor.

În Brazilia, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită la 12 iunie, în cadrul unor parade stradale pline de culoare. 

Italienii așteaptă cu nerăbdare ziua de 14 februarie, deoarece coincide cu sfârșitul sezonului de carnaval. Italienii își dăruiesc dulciuri, cum ar fi ciocolată și panettone (o prăjitură tradițională), dar și flori sau bijuterii, pentru că este dulce să fii îndrăgostit!

Ziua de 14 februarie este sărbătorită în Marea Britanie cu flori, prăjituri și felicitări pentru cei dragi. Britanicii oferă flori partenerului lor ca simbol al afecțiunii și ciocolată în semn de apreciere

În Portugalia, ziua de 14 februarie se numește 'Dia dos Namorados' (Ziua îndrăgostiților). Trandafirii sunt cele mai populare flori oferite în această zi. Alte cadouri populare sunt parfumurile sau bijuteriile. Cadourile pot fi schimbate până la miezul nopții de Valentine's Day, după care devine o zi 'normală'. 

14 februarie este Ziua Îndrăgostiților în Franța, deși Sfântul Valentin nu a fost niciodată canonizat oficial ca sfânt de către biserică! În această zi, oamenii trimit adesea scrisori și cărți de dragoste, fac schimb de flori și ciocolată și sărbătoresc cu o cină romantică.

În Norvegia, pe 14 februarie, cuplurile își dăruiesc inimioare de bomboane cu mesaje secrete. Cuvintele includ 'Fii al meu', 'Îmbrățișează-mă', 'Sărută-mă' etc. Aceste mesaje sunt mici amintiri ale momentului în care s-a născut cuplul. Aceste mesaje sunt mici reamintiri ale importanței pe care și-o acordă unul altuia!

În Spania, cuplurile fac schimb de felicitări și cadouri pe 14 februarie, cu ocazia 'Los enamorados' (Ziua îndrăgostiților). Cuplurile și îndrăgostiții ies la cină în oraș și își cumpără mici cadouri, ca în multe țări.

În această zi, suedezii singuri care își caută dragostea poartă un trandafir pe tricou. Se spune că persoana care poartă ultimul trandafir este destinată să fie singură pentru totdeauna!

În Danemarca, Ziua Îndrăgostiților este o sărbătoare foarte romantică! Cuplurile își sărbătoresc dragostea prin trimiterea de baloane cu mesaje scrise de mână în interior. În plus, aceștia fac schimb de felicitări și dulciuri sau flori. De asemenea, ei ies să se bucure împreună de o masă romantică într-un restaurant frumos!

De Ziua Îndrăgostiților în Germania, este un obicei ca tinerele să-și decoreze apartamentele cu inimi roșii înainte ca un bărbat să intre în ele. În acest fel, nimeni nu are nici un dubiu cu privire la locul unde se află inima lui! În unele regiuni, bărbatul își vizitează iubita și îi dăruiește un trandafir, în timp ce femeia îi dăruiește o mică poezie. Ulterior, cei doi se bucură împreună de o cină delicioasă!

Polonezii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie, ca și în alte țări. Cu toate acestea, polonezii au și o tradiție specială de a sărbători 'Karnawałowa Nina' (Carnavalul Nina). În timpul acestei ceremonii, bărbații aruncă mici cadouri tinerelor, iar femeia care prinde cele mai multe cadouri devine Nina de la Carnaval!

În România, există o tradiție numită Mărțișor (darul florilor de primăvară). În timpul acestei ceremonii, bărbații trimit flori și cadouri membrilor familiei și prietenilor.

Veți observa mari asemănări în modul în care Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită în întreaga lume!

La mulți ani de Valentine's Day tuturor îndrăgostiților.

Floria
Floria Floria România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Flori de Lux
Flori de Lux Flori de Lux România Stele și Evaluări
Comanda Flori
City Flowers
City Flowers City Flowers România Stele și Evaluări
Comanda Flori
Ce flori să dai pentru Ziua Mamei? Ce flori să dai pentru Ziua Mamei? Data Zilei Mamei în 2022 (și 2023 și 2024) Data Zilei Mamei în 2022 (și 2023 și 2024) Care este data Zilei Îndrăgostiților din acest an? Care este data Zilei Îndrăgostiților din acest an?

Toate articolele